Cumberland Residence by BAR Architects

Situated in Sunnyvale, California, this modern 4-storey residence was designed by BAR Architects.

Cumberland Residence by BAR Architects 1

Cumberland Residence by BAR Architects 2

Cumberland Residence by BAR Architects 3

Cumberland Residence by BAR Architects 4

Cumberland Residence by BAR Architects 5

Cumberland Residence by BAR Architects 6

Cumberland Residence by BAR Architects 7

Cumberland Residence by BAR Architects 8

Cumberland Residence by BAR Architects 9

Cumberland Residence by BAR Architects 10

Description by BAR Architects Designed on a steeply down-sloping lot, the facade of the understating 4-story residence seems as whether it is only a story and a half tall and the penthouse workplace, set again above the third story, shouldn’t be simply seen from the road. Entrance to the residence is thru a low entrance door main right into a 14 ft tall lobby. From there, half a flight of stairs leads as much as the expansive primary flooring. The open plan features a road-dealing with kitchen, eating room and front room with views overlooking the again backyard. Additional stairs lead right down to a center flooring, cut up between the visitor room and storage, and proceed to the backyard-degree main bedroom. From the kitchen, a spiral staircase results in the rooftop workplace. The design of the constructing, harking back to the Bay Region shingle fashion makes use of unusual supplies: pink cedar shingles and double-hung painted home windows. Because the house owners needed a house that may accommodate casual entertaining, the open-plan rooms have been meant as easy envelopes and the structure was deliberate round trendy dwelling. The rooms usually are not divided, but alcoves lined with books present conventional settings and totally different ceiling heights mark transitions from one area to the subsequent. An understated inside palette of white partitions, tan steely blue materials and darkish waxed walnut flooring was chosen to offer a impartial backdrop for the shoppers personal inside refinements. Photography by Matthew Millman Visit BAR Architects

  • Facebook
  • Google Plus